Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як у Коломиї юні боксери готуються до Чемпіонату Європи

З ранку до вечора у фізкультурно-спортивному комплексі “Локомотив” тренуються юні боксери. З’їхалися вони до Коломиї з різних куточків України на тренувальний збір, який проходитиме тут з 13 по 25 червня. Готуються спортсмени до чемпіонату Європи з боксу серед юнаків. У числі боксерів і 14-річний Богдан Тимчук. Він представлятиме наше місто у складі національної збірної.

Інформатор завітав на тренування та поспілкувався з одним із тренерів – Олексієм Данилишиним.

ФСК “Локомотив” вже десятки років збирає спортсменів різних видів спорту на тренувальні збори перед всеукраїнськими чи міжнародними змаганнями. Коломийські боксери вже неодноразово доводили свій високий спортивний рівень у різних змаганнях. Так, нещодавно Богдан Тимчук пройшов відбір до національної збірної на Чемпіонат Європи з боксу серед юнаків 2008-2009 р.н. Хлопець поїде на чемпіонат у Туреччину, який буде проводитись з 10 по 20 серпня. А ще четверо коломиян – Ілитчук Микола, Романюк Ростислав, Сусак Богдан та Томчук Кирило – братимуть участь в турнірі сильніших боксерів України та готуються до відбору на чемпіонат Європи з боксу серед юніорів у Італії. Він проходитиме у Рахові з 26 червня по 2 липня.

Сьогодні ж у “Локомотиві” удосконалюють свої вміння та навички близько 100 боксерів з усієї України. Юнаки 13-14 років приїхали на підготовку до чемпіонату Європи в Туреччині. Із спортсменами займаються три коломийські тренери: Олексій Данилишин, Ярослав Данилишин та старший тренер Іван Данилишин.

Кожного дня юнаки мають по три тренування, які тривають мінімум по 1,5 години. Боксери проживають та харчуються у “Локомотиві”. Тут створено всі умови для тренувань. У ці дні у спортсменів майже немає вільного часу. Хіба що – на відновлення та сон. День боксера починається о 7:30. І одразу перше тренування. Далі вони снідають та знову тренуються. Потім обід і час на відновлення. Після –  вечірнє тренування, їжа і відбій о 22:00.

У вихідний день – неділю – планують походи у кінотеатр, екскурсії містом. Оскільки майже всі боксери приїжджають зі своїми особистими тренерами, то для них можуть організувати похід у гори або пікнік на природі. Багато хто вперше приїжджає на захід України та в Карпати. Тренери дуже приємно вражені гостинністю коломиян, природою гір, а Коломия залишає завжди тільки позитивні емоції.

Багато спортсменів приїхали з “гарячих точок”, де вони більшість часу проводили в укритті. Тому для них – це чудова зміна обстановки та можливість відволіктися від подій в нашій країні.

Ольга Пукавчук

Нагору