Морс – ягідний або фруктовий сік, розбавлений водою з цукром. Його іноді готують заварюючи ягоди у воді. Він подібний до компоту, але відрізняється температурою заварювання. В літню спеку це саме те, що потрібно.
Тому Інформатор вирішив поділитися рецептами прохолодного напою.
Лимонний морс
Інгредієнти:
Вода – 1 л
Лимон – 2 шт.
Цукор – 150 г
Меліса чи м’ята – за смаком
Приготування:
Натираємо цедру лимона та заливаємо гарячою водою з цукром.
Кип’ятимо декілька хвилин. Додаємо листя м’яти чи меліси.
Відвару даємо настоятися не менше півтори години.
Після проціджуємо й витискаємо туди сік лимона.
Кладемо в холодильник, щоб напій охолов. Можемо додати лід і готово!
Вишневий морс
Інгредієнти:
Вишня – 200 г
Вода – 1 л
Цукор – 2 ст. л
Приготування:
З вишень видаляємо кісточки та відтискаємо сік.
М’якоть заливаємо окропом та варимо 10-15 хв.
Після, у відвар додаємо вишневий сік та цукор. Перемішуємо та охолоджуємо.
І смакуємо!
Морс з чорної смородини
Інгредієнти:
Вода – 1 л
Смородина – 200 г
Цукор – 100 г
Гілочка м’яти
Приготування:
Смородину розминаємо виделкою та проціджуємо сік.
Відтиснуті ягоди й м’яту кладемо в каструлю заливаємо водою та варимо 2 хв після закипання.
Остуджуємо відвар та додаємо цукор з соком. Перемішуємо та можемо насолоджуватися морсом.
Буде смачно: Полуничні прості десерти для користі й настрою.