Рецепти літніх морсів. Смачно та прохолодно

Рецепти літніх морсів. Смачно та прохолодно

Морс - ягідний або фруктовий сік, розбавлений водою з цукром. Його іноді готують заварюючи ягоди у воді. Він подібний до компоту, але відрізняється температурою заварювання. В літню спеку це саме те, що потрібно.

Тому Інформатор вирішив поділитися рецептами прохолодного напою.

Лимонний морс

Інгредієнти:

Вода - 1 л

Лимон - 2 шт.

Цукор - 150 г

Меліса чи м'ята - за смаком

Приготування:

Натираємо цедру лимона та заливаємо гарячою водою з цукром.

Кип'ятимо декілька хвилин. Додаємо листя м'яти чи меліси.

Відвару даємо настоятися не менше півтори години.

Після проціджуємо й витискаємо туди сік лимона.

Кладемо в холодильник, щоб напій охолов. Можемо додати лід і готово!

 

Рецепти літніх морсів. Смачно та прохолодно 1

Вишневий морс

Інгредієнти:

Вишня - 200 г

Вода - 1 л

Цукор - 2 ст. л

Приготування:

З вишень видаляємо кісточки та відтискаємо сік.

М'якоть заливаємо окропом та варимо 10-15 хв.

Після, у відвар додаємо вишневий сік та цукор. Перемішуємо та охолоджуємо.

І смакуємо!

 

Рецепти літніх морсів. Смачно та прохолодно 2

Морс з чорної смородини

Інгредієнти:

Вода - 1 л

Смородина - 200 г

Цукор - 100 г

Гілочка м'яти

Приготування:

Смородину розминаємо виделкою та проціджуємо сік.

Відтиснуті ягоди й м'яту кладемо в каструлю заливаємо водою та варимо 2 хв після закипання.

Остуджуємо відвар та додаємо цукор з соком. Перемішуємо та можемо насолоджуватися морсом.

 

Рецепти літніх морсів. Смачно та прохолодно 3

Буде смачно: Полуничні прості десерти для користі й настрою.

Підтримайте нас

Дякуємо за підтримку вільного медіа!
Image
Івано-Франківськ
Коломия