Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Не спішіть бігти в газконтору | Що відомо про зміну постачальника газу?

15 червня стало відомо, що з 1 травня всіх клієнтів “Івано-ФранківськгазЗбуту” переведено до “Нафтогазу”. В цей час вже багато людей оплатили за “травневий” газ попередньому постачальнику. З’ясувалося, що не потрібно було цього робити. Тепер вони змушені писати заяви на повернення цих коштів. Це викликало шалений ажіотаж довкола центрів обслуговування клієнтів. Як планують вирішувати це питання?

Інформатор відправився до старшого менеджера коломийського відділу ТОВ “Івано-ФранківськгазЗбут” Руслана Рудого, щоб з’ясувати чому склалася така ситуація?

Отже, споживачі, які мають борг за постачання газу до 1 травня у “Івано-ФранківськгазЗбуту”, повинні його погасити. Якщо ж навпаки – є переплата, то потрібно повернути ці кошти.

Також “Нафтогаз” вже виставив клієнтам рахунки за період з 1 травня. Тобто, у людей з’явилася заборгованість за минулий місяць. Ми вже писали, куди і як сплачувати за газ. Через зміну постачальника газу, кожен споживач має новий особовий рахунок. Його номер можна отримати в чатботі GASUA у Telegram чи Viber, де ви авторизуєтеся по ЕІС-коду і бачити стан свого рахунку.

Довідково: ЕІС-код – це “персональний газовий номер” об’єкту газопостачання. Він складається з 16 символів (латинські літери та цифри, наприклад, 11XX22A123456789). У випадку, коли ви не знаєте свій EIC-код, його можна знайти у рахунку за розподіл чи постачання газу або в контакт-центрі вашого оператора ГРМ.

До теми: Як коломиянам потрапити в клієнтський простір 104.ua без довжелезних черг.

Якщо говорити за доставку газу, то тут нічого не змінюється: залишається той самий особовий рахунок, працює чатботі у Viber тощо.

За словами старшого менеджера, за кілька днів уже подано більше 5 тисяч заяв. Зараз процедура повернення коштів є дещо складною: після написання заяви, на банківський рахунок споживача “Івано-ФранківськгазЗбут” перераховує сплачені за травень гроші; тоді людина знову має самостійно оплатити за газ вже на рахунок “Нафтогазу”. Але коли людям повернуть кошти – наразі невідомо.

“Є надія, що повернення грошей за газ у травні буде автоматичним. Тобто, їх будуть переводити одразу з рахунку газзбуту на особовий рахунок у “Нафтогазі”. Зараз це питання вирішується. Але люди готові стояти у величезних чергах, бо поки іншого виходу немає”, – каже Руслан Рудий.

Номери контакт-центру:

+38 066 300 2 888
+38 098 300 2 888
+38 093 300 2 888

Нагадуємо, що укладати нові договори на газ не треба.

Ольга Пукавчук

Нагору