Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Трояндове варення, варіть поки цвітуть

Літо – час коли навколо цвіте стільки квітів. Було б добре, щоб вони тішили не тільки око та душу, а ще й смакували, наприклад до чаю. Тому пропонуємо вам рецепт варення з пелюсток троянд.

Інформатор ділиться рецептом.

Інгредієнти

  • пелюстки рожевих, або червоних троянд – 100 г;
  • лимонна кислота – дрібка;
  • цукор – 500 г.

Приготування

Пелюстки ретельно промиваємо, обдаємо окропом та замочуємо на 15 хв у холодній воді.
Після, просушуємо їх, змішуємо з лимонною кислотою й третиною цукру. Та залишаємо на 6 год.

Через 6 год решту цукру заливаємо водою та доводимо до кипіння.
Варимо 3-4 хв знімаючи піну.
До сиропу додаємо настояні пелюстки та варимо ще 15 хв, поки вони не стануть м’якими.

Готове варення розливаємо по стерильних баночках і закриваємо кришками.

Смачного!

До речі, це не тільки смачне, а й корисне варення.

У пелюстках троянди вчені виявили вітаміни групи В, каротин, вітамін С, а також рідкісний вітамін К, який бере участь в кровотворенні.

Рожеве варення корисне для серця і судин, допомагає при застуді, зменшує зубний біль якщо його намазати на ясна. Також ласощі нормалізують травлення й знижують ймовірність розвитку виразки шлунку.

Таке квіткове варення можна ласувати з чаєм, додавати до десертів та просто їсти ложкою.

Надія Федюк

Нагору