Інформатор Коломия

НОВИНИ

“Нице дно”, – молода мама прокоментувала паркування на бульварі в Коломиї

Коломия – то направду місто контрастів. Ось ви зустрінете привітну жіночку, яка запросто нагадає вам про забуту сумочку на лавці. Ось чоловяга по-ґаздівськи підніме й викине чуже сміття з тротуару. Ми своє місто любимо, вболіваємо, проте… не всі. Часом стикаємось із таким рагулізмом, що з’являється питання: а що з нами не так?

До редакції Інформатора звернулася читачка Людмила. В її словах – розчарування й злість. І ось чому.

“В той час коли сотні коломиян працюють над тим, щоб місто розвивалось, коли тисячі людей гинуть на фронті за наше майбутнє, щоб життя в Україні, і в Коломиї, в тому числі, було вільним і наближалося до європейських стандартів, деякі власники бізнесу, складається враження, “працюють на ворога” відкочуюючись до стандартів ОРДЛО – де хамство і порушення законів це норма”, – такими словами починається звернення нашої читачки.

Людмила переїхала в Коломию через війну. Щодня молода мама прогулюється із маленькою дитиною у візку. І день у день їй доводиться ризикувати, адже на бульварі Лесі Українки з тротуару зробили парковку. Автівки, припарковані біля новобудови, повністю заступають прохід тротуаром. А тому доводиться виїжджати на проїжджу частину разом з малям. Місце це й без того небезпечне, адже з-за повороту на швидкості вилітають автівки.

“Маю кілька місячну дитину, час від часу прогулююсь до парку вздовж бульвару Лесі Українки, 36. Там знаходиться такий собі “Центр краси Bliss”. Видно, що краса заявлена у назві лише зовнішня оболонка, яка приховує під собою нице дно. Щодня в робочі дні салону клієнти і можливо (?) працівники салону паркують свої автівки з порушеннями правил дорожнього руху, повністю перекриваючи тротуар для пішоходів. Щоб пройти потрібно виходити на проїжджу частину, фактично на сліпому повороті, наражаючись на небезпеку бути збитим зустрічним авто”, – стверджує жінка.

Далі наша читачка звертає увагу на те, що згідно правил дорожнього руху стоянка легкового авто на тротуарі дозволена лише скраю тротуару і те при умові, що для руху пішоходів залишається 2 м.

А відтак розповідає, як відреагували власники автівок на її зауваження:

“На спокійні зауваження і питання, як проходити пішоходам власники авто, яких застаю на місці, часто реагують агресивно. Лише 1 раз дівчина спокійно перепаркувалась. “Это ваши проблемы. У меня большая машина” – заявляє власниця білої автівки, часта гостя салону. Я навіть не наголошую на мові агресора, яку обирають для спілкування, бо автівки стоять і АТ, і АХ і КА. Надзвичайно шкода, що власників салону влаштовує, що їх клієнтки хамлять людям, блокують прохід. Через безпринципнісь і жагу до збагачення власники не лише не роблять зауваження клієнтам, і не просять їх слідувати правилам встановленими законом, а й далі обслуговують цих людей. Гроші не пахнуть. Так само як і бурятам, які на контрактній основі РФ вбивають тисячі наших хлопців на Сході.

На підтвердження своїх слів Людмила додала фото, зроблені в різні дні.

На жаль, такі речі популярні в місті.

Інші випадки блокування тротуару

вул. Чехова

Навесні Інформатор звертався до працівників муніципальної інспекції щодо блокування тротуару на вул. Чехова. Там ситуація ще гірша, адже тротуар по іншій стороні вулиці взагалі відчутній. У змаганнях між автівкою та пішоходом доводиться розраховувати на людське ставлення керманичів. Але це не завжди працю, чи не так?

Ми зателефонували на гарячу лінію муніципальної інспекції, де отримали відповідь такого ж кшталту:

“Для того, аби вирішити це питання потрібно мати витяг з кадастрового реєстру, що в часі війни неможливо”.

Також у відділі муніципальної інспекції порадили подати звернення до міської ради, яке зможуть розглянути теж лише після війни. Без кадастрового витягу, вочевидь, ніяк.

Читайте більше у статті “Став і пішов”.

Ще один гнітючий випадок рагульського паркування – на вул. Шкрібляка, 43.

Зокрема коломиянка Ляна Будько вже пів року чекає реакції міськради на те, що біля Вербізького мосту автівки блокують тротуар.

Дівчина скаржиться:  через це створюється аварійна ситуація, особливо в час пік там великий потік машин, і не завжди водії мають змогу побачити людей, які обходять припарковані автівки. Особливо небезпечно обходити ці машини з дитячими візками.

“Водії паркуються впоперек тротуару і повністю загороджують прохід. Приходиться виходити на дорогу, щоб їх обійти”, – пише Роксоляна.

Скарга від 4 лютого розміщена на платформі “Відкрите місто“. Та без результатів. Як-то мовиться в байці “А хура й далі там”.

До теми: ТОП-18 місць рагульського паркування у Коломиї

Звертаємо увагу міського голови та комунальників міста до проблеми паркування і, зокрема, до блокування пішохідної зони на вул. Шрібляка, бул. Лесі Українки, вул. Чехова та ін. Це саме ті ділянки, де пішоходам щоразу доводиться ризикувати життям і виходити на проїжджу частину через припарковані впоперек тротуару авто.

Якщо ж ви стали світками подібних випадків, звертайтеся в редакцію Інформатора за номером тел. 067 348 2272 або ж пишіть
kl.informator@gmail.com. 

Наталка Сандецька

 

Нагору