Інформатор Коломия

ГРОШІ

Знову схеми: за роботи, як не виконувались на Прикарпатті заплатили зайві 2 млн 600 тис грн

Ця історія не нова: з бюджету оплачено роботи, яких насправді не виконали. Крайнім став інженер з технагляду ДП «Дороги Прикарпаття». Збитки становлять 2 611 194 гривень. Після двох років розгляду резонансної справи діло врешті передали до суду. Чоловіку загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

Повідомляє Інформатор за даними Івано-Франківської обласної прокуратури.

Деталі: 

Івано-Франківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, інженер з технічного нагляду ДП «Дороги Прикарпаття» протягом червня – липня 2020 року належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ робіт з капітального ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги Добровляни – Завій.

Читати до теми: На Прикарпатті директора облавтодору спіймали на хабарі

Внаслідок цього за рахунок бюджетних коштів були оплачені роботи , що не виконувались підрядником, але при цьому були включені до акту приймання виконаних підрядних робіт.

Таким чином державним інтересам спричинено збитки на 2 611 194 гривень.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого Управління ГУ НП у в Івано-Франківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 -700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагору