Про користь бузкової квасолі + рецепт

11:30, 2 липень 2022

Вікторія Бойчук

Про користь бузкової квасолі + рецепт

Жовта, зелена, бузкова... Мова в цій статті піде про стручкову квасолю - панну липневого меню. Сфокусуємося на бузковій - найрідкіснішій, найкориснішій, найсмачнішій і найзагадковішій - при варінні вона з фіолетової робиться зеленою.

Розповідає Інформатор.

Про користь бузкової квасолі + рецепт 1

Фіолетова, або драконова стручкова квасоля набагато соковитіша і ніжніша, ніж зелена. Окрім великої кількості білка, ця квасоля містить клітковину, мідь, цинк, марганець, залізо, кальцій, калій, йод, магній. Плоди дуже поживні, як м'ясо.

Ще одна з переваг цієї рослини - вона нейтралізує кислоту в організмі, підвищує імунітет і корисна для нервової системи.

Головне у приготуванні - не переварити, щоб не вийшла некорисна розмазня.

Як приготувати найпростішу страву з фіолетової стручкової квасолі?

Про користь бузкової квасолі + рецепт 2

  • Спочатку бланшуйте квасолю в киплячій воді, до повної зміни кольору на зелений.
  • Відцідіть і сполосніть під холодною проточною водою.
  • Далі розігрійте сковорідку, додайте оливкову олію, коли вона розігріється, додайте цибулю. Смажте, поки цибуля стане золотистою.
  • А можна і без смажонки - просто притерти твердим сиром.
  • Додайте гарячий соус до квасолі і смакуйте. Можна ще додати за бажанням часник і зелень.

Смакуйте на здоров'я.

На завершення - про ціну. На базарі ви можете купити майже кілограм цієї корисної рослини всього за 30 грн.

Вікторія Бойчук

No ad for you