Коломия До сайту

Про користь бузкової квасолі + рецепт

Жовта, зелена, бузкова… Мова в цій статті піде про стручкову квасолю – панну липневого меню. Сфокусуємося на бузковій – найрідкіснішій, найкориснішій, найсмачнішій і найзагадковішій – при варінні вона з фіолетової робиться зеленою.

Розповідає Інформатор.

Фіолетова, або драконова стручкова квасоля набагато соковитіша і ніжніша, ніж зелена. Окрім великої кількості білка, ця квасоля містить клітковину, мідь, цинк, марганець, залізо, кальцій, калій, йод, магній. Плоди дуже поживні, як м’ясо.
Ще одна з переваг цієї рослини – вона нейтралізує кислоту в організмі, підвищує імунітет і корисна для нервової системи.

Головне у приготуванні – не переварити, щоб не вийшла некорисна розмазня.

Як приготувати найпростішу страву з фіолетової стручкової квасолі?

Смакуйте на здоров’я.

На завершення – про ціну. На базарі ви можете купити майже кілограм цієї корисної рослини всього за 30 грн.

Вікторія Бойчук