Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Фільм Олега Сенцова отримав вищу нагороду на фестивалі у Польщі

Олег Сенцов, який зараз захищає нашу країну на фронті, отримав нагороду на фестивалі Lubuskie Lato Filmowe за свій фільм “Носоріг”

Повідомляє Інформатор з посиланням на Держкіно

Сенцов розпочав роботу над «Носорогом» у 2011 році, але був змушений призупинити її через незаконне ув’язнення в Росії. Створення фільму підтримано Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним агентством України з питань кіно, фондом підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, Польським кіноінститутом, німецьким кінофондом Medienboard Berlin-Brandenburg.

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

💬 Я особисто, і весь український народ, дуже вдячний за підтримку полякам, які виявилися нашими справжніми братами та сестрами, які підтримують нас у цю важку годину, коли у нас є такий потужний ворог. З такими друзями ми обов’язково переможемо!… (У Лаґуві) я був зі своїм першим фільмом “Гамер”, який отримав спеціальний приз, але зараз “Носоріг” отримав головну нагороду і для мене це дуже приємно, тому що на цьому проєкті працювало багато людей з Польщі. Наприклад, оператор фільму, мій друг Богуміл Годфрейув, без якого цей фільм ніколи не був би таким. Ще один мій друг Даріуш Яблонський, без якого цей фільм ніколи б не стався… Я дуже вдячний всім за допомогу у створенні фільму… Я сподіваюсь, що ми переможемо, мені вдасться вижити, я буду знімати кіно і ще до вас приїду. Do widzenia!
/ Режисер Олег Сенцов /

Нагору