Інформатор Коломия

НОВИНИ

Втеча з місця смертельної аварії та п’яний водій. На Прикарпатті дві ДТП за добу

4-5 липня на Івано-Франківщині сталося дві аварії. Відтак одна людина загинула, а ще одна отримала ушкодження. 

Повідомляє Інформатор за даними поліції Івано-Франківщини.

Перша аварія сталася в Яремче 4 липня о 13 годині. 22-річний водій квадроциклу був напідпитку і  зіткнувся з вантажівкою МАН.

Правоохоронці стверджують, що місцевий мешканець, який був за кермом квадроцикла, не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення МАНом, що рухався назустріч.

Відтак зіткнення юнак отримав травми і був госпіталізований. “Драгер” виявив 1,21 проміле алкоголю. А от 32 -річний водій вантажівки був тверезий.

22-річного керманича слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 2 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Смертельна аварія сталась у селі Старі Кути Косівського району 5 липня.

Опівночі до Косівського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Старі Кути невідомий автомобіль наїхав на чоловіка, наслідок наїзду потерпілий помер, а керманич з місця події втік.

На місце події негайно виїхали працівники групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, слідчі обласної поліції та експерти.

Поліцейські попередньо встановили, що невідомий автомобіль здійснив наїзд на 44-річного місцевого мешканця, який лежав на проїзній частині дороги.

Поліцейські негайно розпочали заходи для встановлення місця знаходження транспортного засобу і керманича.

За кілька годин пошуків правоохоронці встановили автомобіль Mercedes E 200 та особу порушника. Зловмисником виявився 28-річний мешканець Косова.

Транспортний засіб чоловік залишив на проїзній частині дороги у сусідньому селі. Самого керманича поліцейські виявили за місцем проживання.

Його перевірено на стан сп’яніння – тверезий.

При спілкуванні з правоохоронцями чоловік повідомив, що налякався і тому покинув місце аварії.

Слідчими за фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

 

 

Нагору