Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

З 1 вересня школи працюватимуть по-іншому: як відбуватиметься навчання

Цьогоріч освітній процес почнеться як зазвичай – 1 вересня. Школи активно готуються, щоб учні повернулися за парти у новому навчальному році. Але в сьогоднішніх умовах безпека дітей та вчителів стоїть на першому місці.

Як проходитиме навчання у 2022/23 навчальному році – розповідає Інформатор, посилаючись на міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Очний освітній процес у школах впроваджують виключно за погодженням з органами влади. Проте навчальний заклад може організувати дистанційний або змішаний формат навчання, якщо існуватиме небезпека. Там, де укриття не може вмістити всіх учасників освітнього процесу, рекомендують розділити навчання на кілька змін.

До теми: Початку нового навчального року в умовах воєнного стану

Є можливість, що деякі дисципліни викладатимуться в офлайн-форматі, а низка інших – онлайн.

“Ми мусимо забезпечити паспорт безпеки кожного закладу. Покажчики руху до сховища, план евакуації, розрахунковий час заходу до бомбосховища. Кожен із батьків буде проінформований про безпекові умови навчання дітей. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб освітній процес розпочався в максимально комфортних умовах», – зауважив Сергій Шкарлет.

Зазначається, що батьки зможуть самостійно вибирати формат навчання своїх дітей. Тобто, якщо хтось боїться пускати дитину до школи, то матиме право обрати іншу форму навчання: дистанційну, індивідуальну чи екстерна.

Читайте також: Чи легко закінчувати школу під час війни?

Ольга Пукавчук

Нагору