Інформатор Коломия

ГРОШІ

ПриватБанк та Monobank встановили ринковий курс валют для безготівкових операцій

6 липня державний ПриватБанк, а за ним і Monobank встановили ринковий курс обміну валют для безготівкових операцій. Тепер при розрахунку гривневою карткою за кордоном або знятті готівки у банкоматах, конвертація відбуватиметься за новим курсом продажу +2% комісії за конвертацію.

Повідомляє Інформатор за даними Приватбанку та Monobankу.

Тепер при розрахунку гривневою карткою за кордоном або знятті готівки у банкоматах, конвертація відбуватиметься за новим курсом продажу +2% комісії за конвертацію.

Як зазначили у Приватбанку, насамперед це стосується курсів конвертації за картками: зняття готівки та перекази в гривні в Україні з валютних карток, а також всі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток.

«Банк встановлює єдині курси обміну валют для оплат картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях, виходячи з ринкової ситуації, нормативних документів регулятора, підтримки цілісності ринку та виходячи з інтересів його клієнтів», – заявили в банку.

Monobank також змінив курс на ринковий. За даними Мінфіну, станом на 6 липня він піднявся до 35,18 гривні за долар та 35,99 гривні за євро.

Нагадаємо, що наприкінці травня Нацбанк України з 21 травня скасував обмеження курсу, за яким легальні установи продають іноземну валюту в готівці. До цього курс не міг відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

До теми: У Коломиї змінився курс продажу валют

 

Нагору