Інформатор Коломия

ВЛАДА

На Франківщині за “титанічну роботу в тилу” будуть вручати медаль

На Івано-Франківщині заснували обласну відзнаку – медаль “Доблесть Прикарпаття”. Нею будуть відзначати за “титатнічну” працю всіх, хто цілодобово працює в тилу. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на допис голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

Ініціатором заснування відзнаки стала обласна військова адміністрація та обласна рада з метою вшанування громадян за жертовність та зусилля проявлені у волонтерській діяльності, організації і наданні матеріальної, фінансової та іншої допомоги Збройним силам України, іншим військовим формуванням України, для відсічі збройної агресії російської федерації, спрямованої проти суверенітету і територіальної цілісності Української Держави.

«Відзнакою відзначатимуться громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства. Також нагородження відзнакою може здійснюватися посмертно. За таких обставин нагорода вручається рідним особи, яка нагороджується, – йдеться у дописі очільниці Прикарпаття. – Ми маємо бути вдячні за титанічну працю тим, хто цілодобово працює в тилу. Сьогодні цей фронт є не менш важливим для нашої Перемоги».

Опис медалі

Медаль виготовлятиметься із металу сріблястого кольору та складатиметься із двох деталей: підвіски та колодки.

На аверсі – у центрі малого кола – розміщено барельєфне зображення воїна-захисника. Навколо воїна є стрічка з рельєфним надписом “Доблесть Прикарпаття”. Стрічка покладена на військово-козацький хрест. Під хрестом – рельєфне зображення стилізованого лаврового вінка.

На реверсі у центрі розміщено малий Державний Герб України, на який покладено дату “2022” та герб Івано-Франківської області.

По колу медалі розміщено рельєфний надпис “Івано-Франківська обласна державна адміністрація” і “Івано-Франківська обласна рада”.

 Наталка Сандецька

 

Нагору