Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Борис Джонсон оголосив про намір зректися посади прем’єр-міністра. Наскільки це вплине на Україну?

Вчора Борис Джонсон був змушений оголосити про свою відставку після хвилі відходів з уряду його однопартійців, котрі заявляли про втрату довіри до свого лідера. Проте він ще до жовтня продовжуватиме виконувати обов’язки прем’єр-міністра Великої Британії, допоки консерватори оберуть собі нового лідера.

Повідомляє Інформатор з посиланням на статтю Петра Гладієвського

«Усі ми з сумом сприйняли цю новину. Не лише я, а й усе українське суспільство, яке вам дуже симпатизує. Весь мій Офіс та всі українці вдячні вам за допомогу. Ми не сумніваємося, що підтримка Великої Британії збережеться, але ваше особисте лідерство й харизма робили її особливою», –  у той же день сказав Зеленський у телефонній розмові з Джонсоном.

Яка доля чекає «Україну без Джонсона»? Сам він, як уже було сказано, запевняє українців, що підтримка Об’єднаного Королівства не зменшиться після його відставки. Багато в кого це може викликати сумніви. Бо складно собі уявити, щоб хтось, окрім Джонсона, зміг би так ефективно очолювати міжнародний антипутінський фронт.

Рація в тому, що й після Джонсона Велика Британія всіма силами допомагатиме Україні, таки є. Раз Лондон взяв твердий курс на українську перемогу, то з нього він уже й не зверне. Тим більше, що в цьому питанні існує багатопартійний консенсус.

Також і головні кандидати в наступники Джонсона викликають у нас лише симпатію.

Кажуть також, що кандидатура Бориса Джонсона розглядається в якості нового генерального секретаря НАТО.

Нагору