Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цікаві факти про 11 липня

11 липня – 138 доба героїчної боротьби українців у війні з росією. 192-й день року. Цього дня відзначають кілька важливих свят. Але є і досить цікаві. До прикладу, сьогодні – День “Якщо ти сьогодні самотній – не знемагай, а підбадьорся”.

Цікаві факти про 11 липня розповість Інформатор.

Міжнародні свята

Всесвітній день шоколаду. Започаткували це свято у Франції в 1995 році. Воно досить швидко здобуло популярність і, крім Франції, широко відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах як всередині Європейського союзу, так і за його межами. У цей день проводяться різноманітні фестивалі та заходи, присвячені цьому чудовому продукту. В Україні День шоколаду найбільш яскраво святкували у Львові.

Всесвітній день народонаселення. Мета дня — привернути увагу до питань народонаселення, програмам спільного розвитку, пошуку рішення загальних проблем.  Саме цього дня 1987 року чисельність населення Землі перевищила 5 млрд осіб. Цікаво: за прогнозами Організації Об’єднаних Націй, у 2050 р. на землі будуть проживати від 7,9 до 10,9 млрд. людей, а скоріш за все – 9,3 млрд., що залежить певною мірою від ефективності програм планування сім’ї.

Міжнародний день міських глашатаїв. Задовго до створення газет члени королівського двору доставляли офіційні оголошення громадськості через офіцерів, які називають міськими глашатаями або дзвонарями. Міський глашатай зазвичай тинявся вулицями, вигукуючи «Ойез, Ойез», щоб привернути увагу громадськості та повідомити останні новини. Згодом друковані ЗМІ, радіо, канали новин та Інтернет замінили міських глашатаїв, і більшість людей незабаром забули про їхнє історичне значення.

День “Якщо ти сьогодні самотній – не знемагай, а підбадьорся”. Назва свята говорить сама за себе.

Церковне свято

Сьогодні святкують день пам`яті мученика Кира. Він був лікарем і лікував людей безкоштовно, тому і прозвали його безсрібником. Багатьох людей навернув у християнство. За часів гонінь він перебрався в Аравійську пустелю і продовжував молитвою зцілювати хвороби.

Іменини

День ангела 11 липня у людей з такими іменами: Герман, Василь, Григорій, Йосип, Іван, Сергій.

Прикмети

Дозріває чорниця – починай косити жито.
Мокре літо – осінь буде ясна.
На сосні багато шишок – добре вродить ячмінь.
Якщо зозуля кувати перестала, то зима буде рання.
Погода безвітряна, а ліс шумить – до дощу.
Клен “плаче” – через 3-4 дні випадуть опади.
Вода в річках і колодязях прибуває – до негоди.
Якщо в цей час почався ранній листопад, то у вересні всі дерева будуть стояти без листя.

Ольга Пукавчук

Нагору