Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

12 липня: свята, іменини та прикмети

Сьогодні є чимало приводів для святкування. 12 липня – християнське свято на честь святих апостолів Петра і Павла, Всесвітній день бортпровідника, День різнокольорових очей, ну і як без Дня подяки коровам.

Детальніше про цей день розповість Інформатор.

Цього дня завершується Петрів піст. Він запроваджений на честь апостолів Петра і Павла, яких щороку вшановують віряни 12 липня. Після смерті Христа первоверховні апостоли несли християнську віру в світ та поширювали вчення Ісуса. Християни з особливою повагою вшановують Христових учнів. Вони ревно служили Всевишньому, за що понесли велику кару. Петра розіп’яли верх ногами, а Павлові відтяли голову.

Нагадуємо, що на Петра у Кубаївці святкуватимуть храмове свято.

Тому-то не забудьте привітати з Днем ангела Петриків і Павликів. Ми підготували для вас листівки до іменин.

Міжнарожні свята:

Всесвітній день бортпровідника. Перший Міжнародний день бортпровідника відзначався у 2015 році 31 травня. Цього дня профспілка бортпровідників у Канаді першою відсвяткувала це професійне свято на честь духу та самовідданості тих, хто працює бортпровідниками у країнах світу. Тепер щорічно 12 липня своє професійне свято – Всесвітній день бортпровідника цивільної авіації – відзначають представники однієї з найромантичніших спеціальностей у світі, більш відомі нам як стюарди та стюардеси.

День різнокольорових очей. Гетерохромія – різний колір райдужної оболонки правого і лівого ока або неоднакове забарвлення різних ділянок райдужної оболонки одного ока. Вона є результатом відносного надлишку або нестачі меланіну (пігменту). За статистикою лише 11 з 1000 осіб наділені такими незвичайними очима. Ці липневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

День подяки коровам. Вперше День вдячності коровам було відзначено у 2004 році, і він був створений Chick-Fil-A, однією з найбільших американських мереж ресторанів швидкого харчування, що спеціалізується на бутербродах з куркою. Це сталося після гумористичної маркетингової кампанії “Eat Mor Chikin”, яка почалася в 1995 році. Ідея рекламної кампанії полягала в тому, що корови хочуть, щоб люди їли більше курки, ніж яловичини.

Прикмети:

Ясна погода – рік буде вдалим;
Зранку роса – чекайте на сонячний день;
Зранку немає роси – буде дощ;
Якщо на Петра і Павла падає дощ – наступних 40 днів будуть негожими.

Що не можна робити:

Не можна в цей день сваритися та гніватися одне на одного;
Не можна займатися важкою працею: прибирати, працювати в городі чи саду;
Забороняється купатися в озерах та річках;
На Петра і Павла не можна укладати шлюби.

Ольга Пукавчук

Нагору