Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

І знову про газ: як повернути переплату по особовому рахунку

Уже кілька тижнів не вщухає тема зміни постачальника газу для прикарпатців. Колишні клієнти “Івано-Франківськгаз Збуту” досі звертаються, щоб повернути переплати по особовому рахунку або помилково сплачені кошти.

Що для цього повинні зробити споживачі – публікує Інформатор.

Якщо за газ, спожитий до 1 травня, ви маєте переплату або помилково перерахували гроші на рахунок компанії “Івано-Франківськгаз Збут”, то вам необхідно надіслати письмову заяву на повернення цих коштів.

До заяви необхідно додати:

• копію паспорту (1-6 сторінки),
• ідентифікаційного коду,
• квитанції про помилкову оплату,
• довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (може бути автоматично згенерована у мобільному додатку банку, повинна містити IBAN карткового рахунку).

До теми: Укладати нові договори на газ не треба – Нафтогаз

Підписану заяву та документи можна відправити по пошті на адресу: м. Івано-Франківськ, вул. Ленкавського 20.
Важливо: на копіях документів має бути зроблений посвідчувальний напис “Згідно з оригіналом”, а також підпис, ПІБ власника документа і дата.

Або ж ви можете надіслати підписану заяву та документи на електронну скриньку: contact@ifgaszbut.com.ua. Але в такому випадку заява та копії документів, що додаються, повинні бути скріплені/завірені за допомогою електронного підпису (ЕЦП). Такі вимоги до документів висуваються у Законі України “Про електронні документи та електронний документообіг”.

Наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів “Івано-Франківськгаз Збуту” на особові рахунки споживачів у “Нафтогаз України”, оскільки з “Нафтогазом” не досягнуто згоди з даного питання.

Бланк заяви доступний на офіційному сайті компанії.

Ольга Пукавчук

Нагору