Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Косівщині вирощували коноплі, а у Яремче – мак. Як покарають?

Поліцейські Івано-Франківщини продовжують боротися з нелегальним вирощуванням нарковмісних рослин. Лише за декілька днів у прикарпатців було виявлено понад 2 тисячі стебел маку та близько 300 рослин коноплі. За цими фактами проводяться досудові розслідування.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на поліцію області.

На Тисмениччині чоловік вирощував 320 рослин маку, а на Косівщині та Снятинщини правоохоронці виявили ще понад 1500 стебел. Крім цього, яремчанські поліцейські знайшли близько 330 рослин маку на городі у двох прикарпатців. А мешканець Косівського району взагалі посіяв і вирощував на земельній ділянці понад 230 рослини коноплі.

Рослини вилучили та направили на дослідження. За вказаними фактами слідством розпочаті кримінальні провадження.

Нагадуємо, що за вирощування нарковмісних рослин передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Поліція радить прикарпатцям самостійно знищити понаднормові посіви, щоб не потрапити у конфлікт із законом.

За вирощування від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель загрожує штраф до 8500 гривень, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років. Якщо понад 500 рослин маку або понад 50 конопель –  кримінальна відповідальність, тобто позбавлення волі від 3 до 7 років.

Ольга Пукавчук

Нагору