Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Волонтери збирають парафін для виготовлення окопних свічок

Якщо маєте парафін, чи непотрібні вам парафінові свічки, а також бляшанки від консервів  – несіть  в редакцію “Інформатора” на вул. Січових Стрільців, 23.  Коломийські волонтери виготовлять окопні свічки і передадуть їх на фронт.  Окопна свічка залежно від розміру може горіти від 2 до 3,5 годин. Для наших бійців – це теплі обіди і світло. Свічки горять та гріють навіть у дощову та вітряну погоду. Такою свічкою можна обігріти невеликий бліндаж чи укриття.

Повідомляє Інформатор

Свічки для окопів роблять у металевій тарі з-під консервів. Тришаровий гофрований картон ріжуть на смужки, скручують, після чого вкладають у бляшанку. Парафін, віск та стеарин  перетоплюють та заливають їх вже у підготовлену тару з картоном.

Окопна свічка дуже гарно горить та дає сильне полум’я. На ній можна підігріти літр води за 24 хвилини. Крім того, окопна  свічка може зігріти і спасти життях тих людей, що  залишилися без електро- та газопостачання. Ще один «плюс» таких окопних свічок – їм не страшний дощ чи сніг. З їхньою допомогою можна розпалити багаття навіть з мокрої деревини.

На відео ви можете подивитися процес виготовляння окопних свічок коломийськими волонтерами.

Нагору