Інформатор Коломия

НОВИНИ

Франківська фанатка комунізму про свою любов до Леніна розповідала в суді

У Івано-Франківську відбувся суд над уродженкою рф, яка 7 років тому отримала громадянство України, а проте пропагувала відновлення комуністичного режиму, виправдовувала злочинний режим, звеличувала леніна та сталіна. Тепер їй винесено вирок.

Повідомляє Інформатор за даними Івано-Франківської обласної прокуратури.

Прихильниця радянського союзу з 2015 року набула громадянство України та проживала в місті Івано-Франківську.

Протиправна діяльність була викрита співробітниками Управління СБ України в області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції в області.

“У суді прокурор довів, що обвинувачена упродовж 2019-2022 років у забороненій соціальній мережі “Вконтакте” систематично поширювала, а також публічно використовувала матеріали із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вона популяризувала ідеї відродження та відновлення СРСР, а також виправдовувала злочинний режим та звеличувала Леніна і Сталіна.

До теми: До 15 років за тероризм: СБУ області затримали бойовика угруповань ОРДЛО

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури уродженку РФ визнано винною у пропаганді та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму ( ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України).

Вироком суду їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Фото ілюстративне

 

Нагору