Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Молодь Коломиї просить змін у скейт-парку

У четвер, 14 липня, на зустріч з міським головою у парк прийшло більше 10-ти юнаків Коломиї. Це вони за будь-якої нагоди збираються у скейт-парку, що півтори роки тому встановили на місці гойдалок-човників при вході в парку зі сторони вул. Кобилянської. До влади міста у них було кілька прохань і пропозицій.

Почали з простого прохання, а закінчили ідеєю перенести скейт-парк у інше місце. Інформатор теж там був, тож ділиться з вами.

Скейтери хочуть розширити територію скейт-парку і додати нові фігури для відточування  складніших трюків, адже тут займаються десятки дітей та підлітків і вони хотіли б удосконалювати свої навички.

Асфальтове покриття для такого виду спорту – то зло, кажуть хлопці. Дуже травматично.

Врешті в розмову втрутилась мешканка будинку, що розташований поряд парку, із закидами, буцімто дітвора гримає тут до ночі і взагалі поводиться нечемно.

Через це Богдан Станіславський запропонував перенести скейт-парк у інше місце, до прикладу, в парк Шевченка.

Нагадаємо, що півтори роки тому у парку Трильовського відкрили скейт-парк.

Реалізували цей проєкт завдяки громадському бюджету. Ініціативу коломиянина Івана Візнюка активно підтримали містяни під час голосування.

Вартість скейт-парку у Коломиї 400 000 гривень.

Охочих покататися вистачає. Вже зранку спортсмени вправляються виконувати трюки.

До грудня 2020 року скейтери займалися на території стадіону “Юність”. Там їм було досить зручно, кажуть хлопці, бо територія обгороджена і на ніч все закривалося.

Наталка Сандецька

 

 

Нагору