Інформатор Коломия

ГРОШІ

По чому земля у парку культури?

Ввечері 14 липня в Коломиї відбулися громадські обговорення долі парку. Коштів на капітальні роботи нема, тож вчергове реконструкція одного з улюблених місць відпочинку коломиян відкладається. Інша справа прибутки від землі. Відтак міська рада розраховує здійснити поточні роботи з благоустрою парку.

За скільки віддають в оренду місця у парку культури і відпочинку ім. К. Трильовського – дізнавався Інформатор.

Комерція. Це те, за рахунок чого міська рада планує покращити фінансове становище і здійснити зміни у місцях відпочинку. З цієї причини парк ім. К. Трильовського, міське та Шевченківське озеро разом із територіями довкола передали під опіку комунального підприємства “Центр дозвілля та туризму”.

До теми:

Раніше у сферу відповідальності його входила організація ярмарків, здача в оренду торгових будиночків та комерційних місць під малі архітектурні форми (МАФи зараз прийнято називати тимчасовими спорудами).

Керує підприємством Таїсія Костюк.

“Тепер у цих місць відпочинку з’явився господар”, – каже міський голова, сподіваючись, що зміни в управлінні допоможуть покращити стан справ.

І розпочали зі здачі комерційних площ на озері і в парку.

Вартість метра квадратного на місяць – 11, 75 грн.

Відтак 4 нові торгові місця мають з’явитися на міському озері, що на вул. Чехова. Одне з них – прямо на острівку.

А на зустрічі щодо благоустрою міського парку 14 липня мер повідомив, що тут скоро з’являться атракціони. Підприємець з с. Раківчик. Коломияни одразу ж наголосили перевірити, наскільки ці атракціони є безпечними, адже зазвичай це застарілі, часто небезпечні конструкції.

Спершу декларували, що ціна буде стартовою, а підприємців обиратимуть методом своєрідного аукціону. Проте у випадку з атракціонами не склалось: була тільки одна пропозиція, тому ціна невисока.

Наталка Сандецька

Нагору