Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

16 липня: кого привітати та що святкуємо

16 липня варто привітати всіх бухгалтерів, адже сьогодні їх професійне свято. Також в цей день відбулася одна важлива подія в історії України.

Детальніше про 16 липня розповість Інформатор.

В Україні цього дня:

День бухгалтера та аудитора. Офіційне професійне свято наших бухгалтерів – День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі Указу Президента України. Дата свята була встановлена – 16-го липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні, в 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”.

День прийняття Декларації про суверенітет України. Саме цього дня 1990 року Верховна Рада УРСР ухвалила документ, який встановлював суверенітет України. Декларація має дуже важливе значення для українців та українською державності, адже вона проголосила самостійність (економічну, культурну, духовну, освітньо-науково тощо), громадянство, незалежність та право встановлювати зовнішні відносини.

У світі відзначають:

Всесвітній день змій. Змії – це рептилії, які у більшості людей викликають побоювання. На сьогодні відомо понад 2600 видів змій. У них може бути до 300 пар ребер. Майже всі змії полюють за рухомою здобиччю. Винятком є яйцеядная змія і ще кілька видів змій, раціон яких може складатися з падалі. 16 липня відзначають World Snake Day.

Народне свято:

Маків день. В народі сьогоднішній день 16 липня називають маковим, бо колись саме в цей день сіяли мак. Насіння маку в наших предків вважалося потужним оберегом.

Більше читайте у статті: Сьогодні – Маків день. Мак – чарівна квітка, символ, оберіг…

День ангела святкуютьАнатолій, Василь, Іван, Костянтин, Марко, Олександр, Пилип.

В церковному календарі – день пам’яті святого Анатолія, патріарха Царгородського. Народився в другій половині IV століття в Александрії. В той час представники шанованих у Візантії родин часто присвячували своє життя служінню Господу. Анатолія висвятив у диякони сам отець церкви Кирило Александрійський. Помер патріарх Анатолій 3 липня 458 року у Константинополі.

Прикмети:

  • Якщо павуки сплели багато павутини, то день буде ясним і теплим.
  • Комарі літають великим роєм – до гарної погоди в найближчий тиждень.
  • Якщо собака активно риє землю або багато спить, то погода буде непогожа.
  • Якщо Полярна зоря яскраво горить, то погода буде хорошою.

Ольга Пукавчук

Нагору