Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Літній персиковий десерт для солодкоїжок

Вас втомили буденні страви? Хочеться чогось незвичного, а персики на базарі так і прагнуть потрапити на ваш стіл?

Інформатор підготував для вас ніжний та легкий рецепт персикового мусу.

Інгредієнти:

  • Персики – 5 шт
  • Вершки – 400 мл
  • Цукор – 100 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Желатин – 25 г

Спосіб приготування:

  1. Персики очистити від шкірки і видалити кісточки. 4 персики нарізати невеликими шматочками. Збити в блендері разом з цукром. Отриману масу протерти через сито. Додати лимонний сік і перемішати.
  2. Відкласти третину пюре в каструльку і всипати желатин. Підігріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Помішувати. Потрібно, щоб желатин розчинився. Отриману масу з’єднати з рештою пюре. Охолодити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник. Дістати, коли в пюре почнуть утворюватися маленькі грудочки, і перемішати.
  3. Вершки збити до твердих піків. Акуратно ввести в персикове пюре і знову збити.
  4. На дно формочок або келихів покласти кілька шматочків свіжого персика, викласти мус. Подавати охолодженим.

До слова, сьогодні ми писали про вартість персиків на базарі у Коломиї.

Джерело

Христина Бойчук

Нагору