Вас втомили буденні страви? Хочеться чогось незвичного, а персики на базарі так і прагнуть потрапити на ваш стіл?
Інформатор підготував для вас ніжний та легкий рецепт персикового мусу.
Інгредієнти:
- Персики – 5 шт
- Вершки – 400 мл
- Цукор – 100 г
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Желатин – 25 г
Спосіб приготування:
- Персики очистити від шкірки і видалити кісточки. 4 персики нарізати невеликими шматочками. Збити в блендері разом з цукром. Отриману масу протерти через сито. Додати лимонний сік і перемішати.
- Відкласти третину пюре в каструльку і всипати желатин. Підігріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Помішувати. Потрібно, щоб желатин розчинився. Отриману масу з’єднати з рештою пюре. Охолодити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник. Дістати, коли в пюре почнуть утворюватися маленькі грудочки, і перемішати.
- Вершки збити до твердих піків. Акуратно ввести в персикове пюре і знову збити.
- На дно формочок або келихів покласти кілька шматочків свіжого персика, викласти мус. Подавати охолодженим.
До слова, сьогодні ми писали про вартість персиків на базарі у Коломиї.
Христина Бойчук