Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Україна отримала право розробляти й вносити зміни до ключових стандартів НАТО

Відтепер  Україна має право спільно розробляти й вносити зміни до ключових стандартів НАТО, які стосуються взаємодії систем бойового управління та суміжних стандартів.

Повідомляє інформатор з посиланням на Генеральний штаб Збройних сил України.

Україні вже повідомили про набуття членства офіційними дипломатичними каналами. Також прапор України буде внесено до шаблона оформлення всіх документів МІР.

Одним із продуктів MIP є специфікація MIP4-IES – протокол та модель даних для обміну інформацією про обстановку між системами бойового управління.

За результатами голосування на щорічному засіданні MIP Steering Group, Україну прийнято до багатосторонньої програми взаємосумісності (MIP), яка реалізовує технологічне співробітництво армій держав-членів НАТО, – йдеться у повідомленні.

Україна має потужний ІТ потенціал і є гідним союзником НАТО. Певен, ми привнесемо свою експертизу у розвиток колективної безпеки“, — прокоментував міністр оборони України Олексій Резніков.

Для України надання статусу члена МІР — це знакове рішення. Вдячні німецьким партнерам за підтримку нашої заявки та прагнень. Тепер Україна може посилювати співпрацю з Альянсом та країнами поза НАТО. Це рішення показує успіхи та прогрес у розвитку спроможності України до ситуаційної обізнаності у світі“, — наголосив очільник Центру інновацій та розвитку оборонних технологій полковник Марат Утюшев.

Вікторія Бойчук

Нагору