Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

19 липня: кого привітати зі святом та іменинами

На календарі 19 липня. Це 200-й день року, а для українців 146-й день війни. Цього дня ми відзначаємо дуже важливе свято – День тренера, а у світі – День нових друзів.

Чим ще знаменна ця дата – розповість Інформатор.

Сьогодні церква вшановує пам’ять монаха-відлюдника Сисоя Великого. Він був святим та монахом-відлюдником, який 60 років жив на самоті в єгипетській пустелі. За це Господь наділив його даром чудотворення. Наприклад, за переказами Сісой воскресив хлопця, який помер.

Крім цього, 19 липня – пам’ять священномученика Єрмія, який витримав жорстокі катування та був страчений за віру у Господа.

Іменини у власників таких імен: Анатолій, Антон, Архип, Василь, Віктор, Гліб, Уляна, Юлія, Олександр, Андрій, Валентин, Федір.

В Україні 19 липня – День тренера. Офіційне свято спортивних тренерів. Вперше ідея цього професійного спортивного свята з’явилася в 1999 році у представників Федерації спортивної та художньої гімнастики України. До 2021 року свято відзначалося 30 жовтня. Чому саме 19 липня? Цього дня 1996 року Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх як незалежна держава та самостійна команда. Не забудьте привітати своїх тренерів.

Нині також відзначають чудове свято, присвячене дружбі – День нових друзів. Цей день є чудовою можливістю дізнатися ближче знайомих і зав’язати дружбу з новою людиною.

Прикмети:

Жовті хмари – до дощу.
Місяць на небі добре видно – буде багатий урожай.
Листя пожовкло – до ранньої осені та зими.
Якщо вранці у горах туман, то день буде сонячним.
Якщо чимало птахів літають низько над землею, то готуйтесь до дощів.
Чутно ворон, то скоро буде негода.

Ольга Пукавчук

Нагору