Коломия До сайту

20 липня: свята, іменини та прикмети

Сьогодні відзначаємо два суперважливих свята, які відомі по всьому світу. 20 липня – день шахів та торта .Попри це, є й інші свята, що теж варті уваги.

Все про сьогоднішню дату вам розповість Інформатор.

В Україні і у світі сьогодні відзначають Міжнародний день шахів. Шахи мають дуже давню і видатну історію. Вважається, що цю гру придумали в Індії під час імперії Гупти. Потім у 9 столітті її популярність поширилася також і на Захід. З популярних переказів відомо, що в цю гру грали ще за часів Київської Русі. Тут, в Україні, шахи з’явилися у 10 столітті. Ініціатива створення такого свята належить Всесвітній шаховій федерації (ФІДЕ). Цього дня під її егідою проводяться різноманітні тематичні заходи та змагання. У суверенній Україні щорічні першості з шахів серед чоловіків проводяться з 1991 року. У 1992 році була заснована Федерація шахів України (ФШУ). 1 листопада 2011 року Верховна Рада прийняла Постанову «Про проголошення Дня шахів в Україні».

До теми: У Коломиї проходить Відкритий чемпіонат з шахів. Відео

Міжнародний день торта. Як би це дивно не звучало, але свято присвячене дружбі і миру між людьми, країнами, народами. Виникла ця подія 2011 року за ініціативи міжнародної спільноти творчих людей, яка носить назву “Міланський Клуб” Королівства Любові. Головна мета події – залучити людство до дружнього та мирного співіснування.

Також 20 липня в інших країнах світу святкують:

В церковному календарі нині – День пам’яті Преподобного Фоми, що в Малеї; Преподобного Акакія, про якого розповідається в “Ліствиці”; Мучеників Перегрина, Лукіана, Помпея, Ісихія, Папія, Саторнина i Германа.

З Днем ангела привітайте людей з такими іменами: Маргарита, В’ячеслав, Анастасія, Герман, Євдокія, Никон, Сергій і Фома.

Прикмети:

Щоб набратися сил на наступний рік треба 20 липня посидіти під дубом.
Який буде цей день, такий буде і листопад.
Якщо цього дня почнеться дощ – він затягнеться надовго.

Ольга Пукавчук