Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї згадують про бронювання працівників одразу після візиту військкомату

Бронювання працівників в часі загальної мобілізації – дієва практика для власників бізнесів. Ця процедура допомагає зберегти цінні кадри, щоб не блокувати роботу підприємства чи установи через мобілізацію. Крім того, мобілізувати можуть не більше 30% колективу.

Чи користаються можливістю відстрочити мобілізацію для своїх працівників коломийські бізнеси – дізнавався Інформатор.

Бронювання працівників – це тимчасова відстрочка від призову. Для цього має клопотати саме підприємство і надати аргументи, що працівник є справді цінним, а замінити – його вкрай складно.

Які документи прихопити і яких працівників неможливо забронювати – Цінні кадри: як забронювати працівників під час війни. Питання-відповіді

До кого звертатися з питань бронювання працівників Коломищини

Отримати попередню консультацію та подати документи можна у приміщенні Коломийської районної державної амдіністрації за адресою м. Коломия,
вул. Верещинського, 17 (І поверх).

Веде ці питання комендант Коломиї Дмитро Пасічний.

Відтягувати з бронюванням працівників – погана ідея, адже процедура тривала. Для відстрочення мобілізації працівника, якому вже надійшла повістка, знадобиться більше часу й зусиль.

Наразі на Коломийщині вже є звернення від адміністрацій підприємств і закладів щодо бронювання цінних працівників, але не так активно.

Більшає заяв щоразу після візиту службовців Центру комплектування безпосередньо на ці підприємства.

До теми: Чи мобілізують науковців та педагогів?

Наталка Сандецька

 

 

Нагору