Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Хто з малечі Коломиї має право безкоштовно оздоровитися у серпні

Для дітей пільгових категорій Коломийської громади пропонують путівки на оздоровлення у таборах Прикарпаття. Відпочинок розрахований на 14 днів. А до закладів, в яких відпочиватимуть малята – високі вимоги.

Скільки маленьких коломиян зможуть відпочити в таборах Прикарпаття наприкінці літа і що для цього треба зробити  – дізнавався Інформатор

Наразі ще триває закупівельна процедура, тому достеменно невідомо, які саме заклади прийматимуть дітвору.

“На Івано-Франківщині є 5 закладів, які відповідають вимогам щодо оздоровлення дітей влітку: 5-ий рівень та розташування у гірській місцевості”, – каже в.о. начальника управління соціальної політики Людмила Яремчук.

Проте цінова політика в них різна. До прикладу в “Артеку Буковель” вартість денного перебування сягає 1500 грн. Це для міста трохи задорого, адже в такому випадку менше діток матимуть змогу скористатися такою нагодою.

До теми: Чим зайняти дітей влітку працюючим батькам?

Варто поквапитися

На оздоровлення з бюджету Коломийської ТГ виділили 400 тис грн.

На ці кошти планують оздоровити 50 дітей. Наразі в управління соціального захисту надійшло вже 40 заяв. Тому батькам, які хочуть відправити дітей на відпочинок у табір, варто поквапитися.

Але окрім міста оздоровлення діток пільгових категорій оплачує й область. Зараз у таборі в Микуличині відпочиває 6-ро маленьких коломиян за кошти з обласного бюджету.

Право на безоплатне оздоровлення мають діти пільгових категорій:

  • діти з багатодітних сімей,
  • діти учасників бойових дій,
  • діти, які втратили батьків/одного з батьків,
  • діти-сироти,
  • діти, що мають значні заслуги в навчанні та ін.

Що потрібно зробити, аби отримати безкоштовну путівку?

Процедура звична: треба звернутись в управління соціальної політики міської ради, подати відповідну заяву та обов’язково документ, що підтверджує той чи інший пільговий статус дитини.

Оздоровлення дітей буде відбуватися протягом серпня.

Путівки дає як міська рада, так і облдержадміністрація. Зараз ретельно відбирають заклади, в яких будуть знаходитися діти. Одна з головних вимог – безпека перебування дітвори на відпочинку.

Нагадаємо, що учасники бойових дій Коломиї мають ряд пільг. Детальніше – у сюжеті:

Наталка Сандецька

Нагору