Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Паспорт та мікрочіп: оновлені умови ввезення тварин у Польщу

Для всіх власників кошенят та собачок та інших тваринок: з 25 липня діятимуть нові умови ввезення домашніх улюбленців у Польщу. Візьміть на замітку, щоб не розлучитися з ними. 

Що зміниться – читайте на Інформаторі.

В час війни багато людей залишили своїх улюбленців вдома чи просто покинули їх на дорозі. Тому ми підготували детальний опис всіх документів, потрібних для ввезення тварин у Польщу, щоб господарі могли заздалегідь оформити все необхідне.

Отже, тварина має бути ідентифікована за допомогою мікрочіпу; тварина повинна мати діючу вакцинацію від сказу, яка проведена не раніше дати мікрочіпування; тварина має мати дійсний паспорт Європейського зразка, який видається ветеринарними установами Держпродспоживслужби та підтверджує проведення вищезгаданих операцій.

Щоб спростити процедуру, на польській митниці не вимагатимуть довідку про стан здоров’я та результати тестування рівня антитіл проти сказу, проведеного методом титрування. Проте за необхідності тестування пройти можна в Польщі. Витрати на себе повинен взяти господар чотирилапих.

Читайте також: Історії відважних: українка евакуювала з-під обстрілів 26 тварин.

Христина Бойчук

Нагору