Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як законсервувати огірки: рецепти для господинь

Настав час готувати закрутки, але набридли споконвічні рецепти, що передались від прабабусі? Хочете здивувати рідних чимось новим та незвичним? Ми знаємо, як вам допомогти!

Інформатор підготував для вас нові рецепти консервацій.

Мариновані огірки від Клопотенка

Інгредієнти

На 10 літрових банок:

Маринад

Рецепт

  1. Вимийте огірки та покладіть у каструлю з холодною водою на 1 годину.
  2. Зваріть маринад. Влийте у каструлю 3,5 л води. Всипте 400 г цукру та 150 г солі. Доведіть до кипіння на середньому вогні, розмішайте, сіль та цукор мають розчинитися. Зніміть каструлю з вогню та влийте 500 мл оцту 9%. Ще раз перемішайте.
  3. Стерилізуйте банки як вам зручно. На дно кожної викладіть спеції: по 10 зерен гірчиці, 1-2 лаврових листи, 3 горошини чорного перцю, 3 горошини духмяного перцю, 2 зубчики часнику і 2 бутони гвоздики. Листя смородини та парасольки кропу додавайте за бажанням.
  4. Щільно розкладіть зверху огірки.  Залийте огірки у банках гарячим маринадом.
  5. Каструлю застеліть рушником та поставте зверху банки, не закручуючи кришками. Налийте води, щоб вона досягала приблизно ¼ висоти банок. Доведіть до кипіння та стерилізуйте банки з огірками та маринадом 10-15 хвилин.
  6. Закатайте банки кришками чи використовуйте кришки, що закручуються. Переверніть банки кришками донизу, накрийте рушником та залиште на ніч. Після цього перенесіть для зберігання у прохолодне місце.

Малосольні огірки з йодованою сіллю від Клопотенка

Інгредієнти

На банку 1,5 л:

Рецепт

  1. Помийте огірки, залийте холодною водою та залиште постояти на 30 хвилин.
  2. Виберіть зелень і перець чилі вимийте та поріжте на великі частини. 6 зубчиків часнику притисніть ножем.
  3. На дно банки викладіть зелень, перець чилі та часник. Зверху щільно викладайте огірки.
  4. Всипте 2 столові ложки йодованої солі, залийте 800 мл газованої води кімнатної температури. Залишіть банку на кілька годин постояти, а потім у холодильник. Рівень солоності регулюєте на власний смак: від 3 годин до 2 діб.

Смачного!

Читайте також: Літній персиковий десерт для солодкоїжок.

Христина Бойчук

Нагору