Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Свята та іменинники 24 липня

На календарі бачимо 24 липня. Багатьом відомо, що сьогодні – День святої княгині Ольги. Гадаємо ви маєте кілька знайомих, хто носить це ім’я, адже воно є одним із найпоширеніших імен в Україні. Не забудьте привітати іменинниць.

Які ще свята відзначаємо 24 липня – розповідає Інформатор.

Міжнародний день турботи про себе. Мета заходів International Self-Care Day – дати людям зрозуміти, як дбати про себе для того, щоб бути здоровим. Така турбота – це справжнє задоволення та розслаблення. Вона робить вас більш енергійним та розумово присутнім у реальності. Технічно вам не потрібно нічого робити, і це все одно може бути актом піклування про себе. Турбота про себе може допомогти вам підвищити самооцінку.

Міжнародний день Липовини. Харшлевелю (українською – Липовина) – ароматний білий сорт винограду. Назва сорту означає “липове листя”. Сорт походить з Тисо-Дунайської низовини, культивується в Угорщині та Словаччині. Разом з сортом Фурмінт є основою для токайских вин (зазвичай солодких та вельми ароматних). Існують незначні (близько 20 га) посадки сорту в Криму та Закарпатті, де з нього виробляють вина стилю токай.

День фінансового працівника в Україні. Професійне свято працівників фінансової галузі відзначають в Україні щорічно 24 липня. Це свято є новеньким, адже відповідний проект Указу Президента погодив уряд на засіданні 15 вересня 2021 року. Ініціатором запровадження нового свята виступило Міністерство фінансів. Проект указу розроблено “з метою вшанування самовідданої праці, значного внеску у розвиток фінансової системи працівників фінансової сфери та підвищення престижності праці фінансиста”. Дату 24 липня обрали тому, що у цей день Православна Церква України вшановує пам’ять Святої рівноапостольної Ольги.

24 липня українські православні та греко-католики вшановують пам’ять Блаженної княгині Ольги, бабусі рівноапостольного князя Володимира. свято, присвячене бабусі Володимира Великого. Вона була першим правителькою Київської Русі, яка прийняла християнську віру, і вважається покровителькою вдів та православної віри.

До теми: Листівки до іменин

Свята в різних країнах:

Польща: День поліції.
Вануату — День дітей.
Фіджі — День конституції.
Еквадор — День Симона Болівара.
Венесуела: День військово-морського флоту.

Прикмети:

Сильний грім — до тривалих дощів й негоди;
Грім — до хорошого улову риби;
Сонячна погода — до хорошого урожаю хліба;
Якщо чутно грім, але без грози, то спека затримається на кілька днів;
Якщо птахи літають дуже низько над землею, то до негоди;
Якщо каштани зовсім пожовтіли, то осінь буде пізньою.

Читайте також: Дощитиме: прогноз погоди на 24 липня

Ольга Пукавчук

Нагору