Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Замість павербанків: для ЗСУ на Прикарпатті створили зарядну станцію на сонячних панелях

Не Starlink-ом єдиним, – подумали собі науковці Івано-Франківщини і взялися за розробку зарядного пристрою, який допоможе нашим військовим забути про незручності через відсутність електрики. 

Повідомляє Інформатор.

На базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу діє наукове містечко «Нова енергія». Саме вони взялися за розробку станції на сонячних панелях, яка матиме 220 вольт і стане в нагоді нашим козакам у польових умовах.

Перший тест-драйв провели на  пристрої Starlink! Про перші результати випробувань розповіли на своїй сторінці у Facebook.

«Ми працюємо для спільної перемоги і зробили найпотужнішу зарядну станцію на сонячних панелях, яка може живити пристрої, яким треба 220 В. Перший тест ми виконали на пристрої Starlink! Сподіваємось, що саме такі системи живлення дозволять підрозділам ЗСУ не демасковувати свої позиції та користуватись зеленою енергією для своїх потреб!», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко.

До теми: Український винахідник придумав, як допомогти військовим з мережевим зв’язком

 

Нагору