Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

26 липня: свята, іменини та прикмети

Ви не уявляєте яка цікава сьогоднішня дата. 26 липня відзначаємо свята, про які ви раніше могли навіть не чути. У цей день обов’язково привітайте своїх дядька та тітку, а також знайомих парашутистів.

Цікаві факти про 26 липня розповість Інформатор.

Сьогодні відзначається собор Архангела Гавриїла. Він був обраний Господом для того, щоб сповістити Діву Марію про втілення Сина Божого. Крім того, Святий Гавриїл допомагав Мойсею при написанні книги Буття, попереджав пророка Даніїла про прийдешні події єврейського народу і являвся преподобній Ганні зі звісткою про народження у неї Діви Марії. Святий Гавриїл вважається однією з найбільш значущих фігур в православ’ї. У цей день віруючі згадують всі його подвиги і моляться, просячи допомоги в справах.

З імениннами привітайте: Антона, Маркіяна, Гаврила, Юліана, Степана, Сарра.

  • У світі цього дня відзначають:

День дядька та тітки. Свято для особливого кола родичів. Якщо ви раптом забули, то це – брати і сестри ваших мами та тата. Метою даного свята є привернення уваги людства до вагомого значення дядьків та тіток для родини, залучення до подяки їм. Звичайно, що найкраща ідея відзначити його – гарно провести час у компанії своїх родичів – дядька та тітки.

Найкреативніші листівки з привітанням зможете знайти на сайті Інформатора.

День парашутиста. Свято професійних парашутистів не є офіційним. Щорічні святкові заходи до цього дня проводяться в деяких пострадянських країнах.

День розмов у ліфті. Подивимося правді у вічі, ліфти — незручне місце для розмови. Ви застрягли в металевому ящику, підвішеному на тросах, поки вас піднімають або опускають до місця призначення. Дослідження показує, що дві третини людей не розмовляють у ліфті, незважаючи на те, що щодня відбувається 7 мільярдів поїздок на ньому. Ваша поїздка не повинна бути такою нудною та похмурою. Мовчати в ліфті – втрачена можливість.

День “Все або нічого” або День крайнощів. Мислення за принципом “все або нічого” належить до мислення крайнощів. Ти або успішний, або невдаха. Ваш виступ був абсолютно хорошим або поганим. Якщо ви не досконалі, то ви катастрофа. Цей бінарний спосіб мислення не враховує відтінки і може бути причиною багатьох негативних оцінок себе та інших. Мислення за принципом “все чи нічого” часто ґрунтується на речах, які нам розповідали у дитинстві, які ми прийняли як факти, підкріпили та засвоїли. Але! Одне тістечко не стирає успіху у дієті!

День “В один голос”. Глобальна ініціатива з 1996 року, що закликає об’єднати народи всіх країн в читанні Універсальної Конвенції Миру «Universal Peace Covenant» рівно о 6 годині вечора. В оригіналі вона складається з 577 слів і служить своєрідним інструментом, що визначає, як мислити і жити мирно в світі, який постійно змінюється.

Прикмети: 

  • якщо погода суха, то осінь буде теплою, а якщо дощова, то в снопі хліб проросте;
  • граки в зграї зібралися – скоро осінь настане;
  • сильний дощ іде – до неврожаю;
  • темні хмари на небі свідчать про зміну погоди. Якщо до цього було сонячно і сухо, то скоро випадуть опади;
  • бджоли з ранку на луг вирушили – знак, що весь день погода буде сонячною.

Читайте також: Куди піти у Коломиї 26 липня

Ольга Пукавчук

Нагору