Інформатор Коломия

ГРОШІ

Як коломиянам отримати грошову допомогу від міжнародних організацій

Сьогодні, 26 липня, під одним з банків у Коломиї вишикувалася помітна черга. У ній переважно стоять люди старшого віку. Пенсіонери з самого ранку чекають під дверима банку, щоб подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій. З’ясувалося, що отримати виплати можуть не тільки коломияни пенсійного віку, а зареєструватися взагалі можна онлайн.

Кому передбачена фінансова допомога та як її отримати – дізнавався Інформатор.

У банку повідомили, що до цих виплат вони жодного відношення не мають. Працівники тільки виготовляють карту та допомагають людям подати заявки.

“Це допомога не тільки від ООН, а й інших благодійних організацій, таких як Червоний хрест. Виплати можуть отримати переселенці, люди з інвалідністю, пенсіонери, багатодітні чи малозабезпечені сім’ї, одинока мама або тато. Заявки можуть надсилати й інші категорії населення, але гарантій, що вони отримають гроші – немає. Після подачі заявки, рішення з’явиться протягом трьох тижнів,” – розповідає керівниця відділення банку пані Наталія.

Проте, не потрібно стояти по кілька годин у черзі. На допомогу можна подати в режимі онлайн через платформу єДопомога.
Як це зробити:

  • зайдіть на сайт “єДопомога
  • натисніть в меню “Допомога від міжнародних організацій”
  • заповніть повністю заявку, паспортні дані, IBAN
  • подайте заявку.

Коли заявку оброблять, то можна буде переглянути чи її прийняли. Якщо так – очікуєте зарахування коштів. Грошову допомогу виплачуватимуть протягом 3 місяців в сумі буде в сумі  2 200 гривень або 6 600 грн одноразово.

Читайте також: Коломиян просять допомогти з житлом для вимушених переселенців

Ольга Пукавчук

Нагору