Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цей день в календарі: незвичайні свята 27 липня

Сьогодні, 27 липня, маємо чимало приводів для святкування. У цей день є нагода взяти свою кімнатну рослину та штани на прогулянку. А ще сьогодні – День народження гамбургера.

Детальніше про цю дату розповість Інформатор.

27 липня християни вшановують пам’ять святого Акіла, чудотворця і засновника кількох монастирів Стефана Махрищського та преподобного Онисима чудотворця.

День ангела святкують власники імен: Акіла, Іван, Іраклій, Костянтин, Микола, Петро, Степан, Федір.

Цього дня відзначають такі свята:

  • День “Візьміть свою кімнатну рослину на прогулянку”. Воно ж теж хоче на вуличку. Цей день – чудова нагода для того, щоб встановити більш теплі стосунки з вашими кімнатними рослинами. Ми впевнені, що ви, як і всі власники кімнатних рослин, хочете забезпечити своїм вихованцям найкращий догляд і турботу.
    Спільна прогулянка піде на користь обом і дозволить встановити між вам особливий зв’язок, допомагаючи розкрити повний потенціал вашого зеленого друга. Попутно ви можете познайомити його з вашим районом!

  • День “Візьми штани на прогулянку”. І займися яким-небудь спортом. Це веселий святковий день, присвячений короткій прогулянці будь-якої пори дня. Воно спонукає людей прогулятися у штанах.
  • День ходулів. Використовувати ходуль для пересування почали ще в VI столітті до нашої ери. Деякі землі у Франції під час дощів заболочувалися, що заважало місцевим жителям ходити. Так з’явилася ходьба на ходулях як спосіб впоратися із суворим довкіллям. Крім того, пастухи використовували ходулі, щоб спрямовувати свої стада, бо з такої висоти їм було краще видно все стадо.

  • День народження гамбургера. Саме 1900 року в місті Нью-Хейвен (США) Луї Лессінг продав перший гамбургер. Це котлета з яловичини, яку поміщають між двома булочками. Сьогодні гамбургер – дуже популярна страва не лише в Сполучених Штатах, але й в усьому світі.

Прикмети:

Яскраво-червоне сонце на сході ховається за хмарами – будуть дощі.
Суха погода – до теплої осені.
Чайки плавають у водоймах – буде добра погода.
Дощовий день – ще тиждень литиме.
Глухий грім – до тихого дощу, гучний – до зливи.
Якщо до 27 липня листя починають червоніти на деревах, – прикмета, що буде хороший урожай грибів
Теплу осінь обіцяє суха погода в цей день.

Ольга Пукавчук

Нагору