Коломия До сайту

28 липня: кого вітаємо та що святкуємо?

28 липня – четвер, 209 день року та 155 день повномасштабної війни росії проти України. Сьогодні народилися перший очільник Генерального секретаріату УНР Володимир Винниченко, музикознавець Володимир Симоненко і  футболіст Євген Хачеріді. 

Який сьогодні день та кого вітати – читайте далі на Інформаторі.

Не забудьте зателефонувати Володимиру та Андрію, щоб сказати їм кілька приємних слів у день іменин.

28 липня – День української державності. Його заснували 24 серпня 2021 року. Сьогодні цей день є уособленням української незламності та мужності.

Сьогодні вся Україна святкує День хрещення Київської Русі. Ця надважлива історична подія відбулася 988 року під керівництвом князя Володимира Великого.

Більше того, 28 липня – День екологічного боргу. Ідея події – привернути увагу всіх людей до того, що екологічні ресурси вичерпні. І ми маємо бути вдячними природі за те, що вона годує нас та тішить своєю красою.

Сьогодні ще й Всесвітній день боротьби з гепатитом. Він родом з 2011 року. Дата невипадкова – у цей день народився Самуель Блумберг, який вперше зрозумів, що таке гепатит В.

28 липня – День PR-фахівця. Не забудьте привітати всіх знайомих із професійним святом. Їм буде приємно!

І наостанок, сьогодні Всесвітній день охорони природи. Тож давайте згадаємо, як важливо берегти навколишнє середовище та глибше зануримось у вивчення всіх її проблем.

У церковному календарі сьогодні велике свято – День пам’яті рівноапостольного князя Володимира, який охрестив Київську Русь у 988 році. Роки його правління припали на розквіт держави, тому його пам’ять щороку славиться всіма українцями.

У народі цей день називають Володимир Красне Сонечко. І хоча майже завжди в цей день дощило, люди вірили, що буде навпаки. А ще, цікаво, що українці 28 липня не ходили на поле, бо вірили, що там блукає нечиста сила.

Який це день в історії?

Читайте також: 28 липня: афіша Коломиї.

Христина Бойчук