Інформатор Коломия

ГРОШІ

Прикарпатські слідчі виявили підприємців, які фінансують окупантів

Слідчі служби безпеки з Івано-Франківська виявили співпрацю заводу із так званою “ДНР”. Директора та головного бухгалтера підприємства з тимчасово окупованого Донецька засуджено до 8 років ув’язнення за матеріальну та фінансову підтримку окупаційної адміністрації.

Повідомляє Інформатор за даними СБУ.

Завод, про який йдеться, перереєстрований за «законодавством» т. зв. «ДНР». Він постачає «установам» та незаконним збройним формуванням терористичної організації спецодяг і амуніцію.

Слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області встановили, що підприємство щороку сплачує до «бюджету» маріонеткового утворення близько 1 млн. грн. податків. Ці кошти йдуть на підтримання функціонування окупаційної влади та незаконних збройних формувань.

До теми: Колаборант розколовся: деталі провальної схеми зі створення народних республік у західних областях України

За фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України, директора та головного бухгалтера підприємства в порядку спеціального судочинства заочно засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області. Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Нагору