Інформатор Коломия

ВЛАДА

1 серпня коломиян запрошують на громадські слухання щодо перейменувань вулиць

Добігає логічного завершення тривалий бюрократичний процес заміни колоніальних та русифікованих назв вулиць в Коломийській територіальній громаді. Наразі жителі голосують за пропозиції від міської ради, яке триватиме до 29 липня. А вже в понеділок, 1 серпня, відбудуться громадські слухання щодо перейменувань.

Інформатор продовжує слідкувати за зміною топонімів у нашій громаді й запрошує всіх читачів висловити своє бачення на безпосередній зустрічі.

Про перейменування вулиць, які мають характер русифікації чи колонізації у Коломиї заговорили одразу, як відійшли від першого шоку повномасштабного втручання росії. До того ж ще у 2016 році це питання порушували: тоді за заміну назв більше 10-ти вулиць громада проголосувала 59 голосами, 3 – утрималось.

До теми: Чиїми іменами назвуть вулиці у Коломиї

Наступного понеділка, 1 серпня 2022 року, о 14 год. у малій залі МПК «Народний дім» (вул. Театральна, 27) відбудуться громадські слухання щодо перейменування у нашій громаді вулиць, які мають характер русифікації чи колонізації.

Якщо ви ще не встигли взяти участь в голосування за зміни назв вулиць – перейдіть за цим посиланням:

  • проголосувати можна лише один раз. Для цього просто відкрийте Google-форму, авторизуйтесь через електронну пошту та оберіть свій варіант. Таким чином голосування буде максимально прозорим.
  • тривалість голосування: 25 – 29 липня (п’ятниця).

Долучайтесь до обговорення, приходьте на громадські слухання, щоб висловити свою позицію.

Інформатор досліджує історії вулиць Коломиї:

Історії перейменувань: вул. Лермонтова

Історія переіменувань: вул. Пушкіна й німецький Баґінсберґ

Історія переіменувань: вул. Андрія Сахарова

Історія вулиці Чехова в Коломиї

 

Нагору