Інформатор Коломия

ВЛАДА

ООН відкриває офіс у Коломиї

Про це повідомили під час зустрічі Коломийської РВА із представниками ООН. Зокрема розповіли про вже діючий склад, куди має надходити гуманітарна допомога для вимушених переселенців.

Повідомляє Інформатор за даними військової адміністрації.

Нещодавно ООН відкрили в Коломиї склад, куди буде постачатись гуманітарна допомога різного плану – від продуктових наборів і гігієни до побутової техніки для допомоги вимушено-переміщеним особам, що знайшли прихисток в цих чотирьох районах, створення комфортних умов проживання у місцях компактного проживання.

До теми: Швейцарія передала допомогу для переселених в Коломию

Невдовзі відкриється і офіс ООН в Коломиї для більш швидкої та продуктивної взаємодії з органами місцевого самоврядування для задовільнення потреб переселенців і надання предметної та своєчасної допомоги.

Саме про це говорили на зустрічі у Коломийській районній військовій адміністрації в з представниками ООН.

До теми: 2 серпня для переселенців Коломийської громади будуть працювати психологи

Міжнародних донорів представляли: Томоко Ішіхара – радниця з питань захисту Управління Верховного Комісара ООН, Віра Шелест – польова радниця УВКБ ООН, Олександр Радиш – операційний менеджер міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат “NEEKA”, Богдана Дзиндра – помічник операційного менеджера в Івано-Франківській області цього ж фонду.

До наради в онлайн форматі долучились керівники Косівської, Надвірнянської та Верховинської військових адміністрацій, а також представники окремих територіальних громад цих районів.

Учасники зустрічі обговорили ремонти закладів колективного проживання для прийняття переселенців та підготовку до опалювального сезону у шелтерах за рахунок міжнародних донорів. Один із напрямків, який уже реалізується. Завершити планують до 1 серпня.

Нагадаємо, що в Коломийському районі на сьогоднішній день проживає понад 16000 вимушено-переміщених осіб, 400 з них – у місцях компактного проживання.

Нагору