Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Закутками Пенсійного фонду або як вибрати довідку ОК-7

У журналістки Інформатора виникла необхідність отримати довідку ОК-7. Попередній досвід взаємодії з державними установами лякав кілометровими чергами, нестачею якогось папірчика чи неробочими днями, про які вона дізнавалася перед дверима інстанції. Але Коломийський Пенсійний фонд приємно здивував.

Читайте детальну інструкцію, як отримати довідку ОК-7 за 5 хвилин далі на Інформаторі.

Довідка ОК-7 містить дані про суми зарплати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок (у межах максимальної величини) та страховий стаж за період із 2011 року. В основному використовується для визначення страхового стажу для розрахунку сум лікарняних, нарахування допомоги з безробіття тощо. Видає її Пенсійний фонд.

Коломийський Пенсійний фонд розташований на вул. Валова, 47. Його неможливо не впізнати. Синя будівля, а поруччя сходів пофарбовані у жовтий. От тобі і стяг України.

Справа є термінал, схожий на той, що у банках. Обираєте потрібну вам послугу та друкуєте талон. Вище на моніторі є список черги.

Існує імовірність, що працівники побачать вас одразу – тоді талону не потрібно. Сідаєте за стіл і кажете, що цікавого вам треба.

Для довідки ОК-7 достатньо паспорта громадянина України та ідентифікаційного коду. Якщо у вас ID-картка – її вистачає. Далі все легко і просто. Працівник питає, чи ви раніше були працевлаштовані і на основі відповіді друкує довідку. Підписує у керівництва і вона на ваших руках.

Процедура зайняла 5 хв. Безболісно і спокійно.

Читайте також: Хто, як і де може отримати виплати від міжнародних організацій.

Христина Бойчук

Нагору