Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чим цікавий останній день липня?

31 липня – неділя. Сьогодні відзначаємо одне важливе свято, з яким ви точно маєте кого привітати. Але крім цього, є й інші, які не варто залишати без уваги.

Який сьогодні день – розповість Інформатор.

День працівників торгівлі. Завжди і у всі часи його величність Торгівля мала найважливіше значення в економічному житті переважної більшості регіонів. Життя будь-якої повноцінної держави не можливо уявити без хороших і розвинених торгових відносин. Професія “продавець” одна з найбільш поширених і повсюдно затребуваних професій у світі. Не забудьте привітати представників цієї професії.

Всесвітній день рейнджерів. Заходи організовані Міжнародною федерацією рейнджерів. Ці липневі заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

День африканської жінки. Проголошений в 1962 році на Всеафріканськой конференції жінок в Дар-ес-Саламі. День африканських жінок відзначається щорічно на всьому африканському континенті 31 липня та присвячений визнанню та підтвердженню ролі жіночих організацій у досягненні політичної свободи Африки, підвищенні соціального та економічного статусу жінок на континенті.

День безпородної собаки. Вперше Національний день дворняги (National Mutt’s Day), також відомий як День собак змішаних порід, був заснований в 2005 Коллін Пейдж, експертом з домашніх тварин зі США. Він відзначається 31 липня та 2 грудня, і давно перейшов у міжнародне свято. Так, дворняги в більшості випадків безпородні тварини, але безумовно заслуговують на увагу і визнання не менше, ніж представники чистих порід, тому що є дуже відданими друзями. Так що, якщо у вас є дворняжка, або ви дворняжка (що читає це), то знайте, що сьогодні – 31 липня – ваше свято!

День малинового торта. Малина багата на вітамін С і має особливі поживні властивості. Якщо подумати, чому її використовують у тортах, то, звичайно ж, через насиченість смаку. Вона використовується в тортах, щоб надати їм гарного смаку і через її солодощі. У поєднанні з терпкою домашньою начинкою з малинового джему, солодкою та шовковистою глазур’ю з ванільних бобів, це добре збалансована класика. Щороку 31 липня відзначається День малинового торта, присвячений цим солодким та смачним, особливо у літній сезон, малиновим тортам.

День народження Гаррі Поттера. Гаррі Поттер – один з головних героїв дитячих романів письменниці Джоан Роулінг про магічний світ. Згідно з сюжетом він народився 31 липня 1980 року. Цікаво, що і сама письменниця народилася 31 липня, але 1965 року. Фанати історії про “хлопчика, який вижив” та потім врятував магічний світ, часто святкують цю дату. Адже також 31 липня 1997 року вийшла в світ перша книга серії “Гаррі Поттер та філософський камінь”.

У цей день віряни вшановують пам’ять Івана Багатостраждального. У давнину в цей час топили лазні, парили віники з трав і квітів, щоб змити з себе втому після жнив.

Іменини святкують: Афанасій, Дасій, Омелян, Іакінф, Іван, Леонтій, Маркел, Марон, Памва (Памво) та Степан.

Прикмети:

  • Дрозди продовжують співати — до пізньої осені.
  • Якщо шишки на ялинці розташовані тільки зверху, то зима буде пізньою.
  • Листя на верхівці берези почало жовтіти — до ранньої осені.
  • Глухий грім — до тихого дощу, гучний — до зливи.
  • Грім гримить не різко і довго — до негоди, якщо недовго і уривчасто — до ясного дня.
  • Якщо день спекотний, то у грудні буде холодно.

Ольга Пукавчук

Нагору