Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Перший досвід в торгівлі: власні спогади нашої редакції

Якщо ви хоча б раз в житті пробували себе в ролі продавця, то знаєте, що ця робота не є легкою. Водночас, із людьми цієї професії ми стикаємось дуже часто і навіть не уявляємо, яким би було наше життя без них.

До Дня працівників торгівлі Інформатор ділиться своїми спогадами. Думаємо, що у вас також є схожі історії.

 

Насправді, думаючи про свій досвід у торгівлі, спочатку я не могла згадати жодної історії. Але, на щастя, знайшлась одна така. Вона ще з далекого дитинства.

Оскільки я виросла в селі, то звичайно, що в нас була корова. Бабуся вже вийшла на пенсію і вирішила їздити продавати домашню молочну продукцію в Коломию та навіть Івано-Франківськ. Я тоді вчилась в початкових класах. І от, на канікулах бабця взяла мене з собою. Виставивши молоко, сир та сметану на прилавок (а якщо не було місця, то на газету на землі) я допомагала їй продавати.

Ольга Пукавчук, заступниця редактора

 

 

Під час навчання в університеті я займалась благодійністю – віддавала конспекти та відповіді на екзаменаційні питання всім потребуючим. І тільки в момент, коли мені самій знадобилась допомога старшокурсників, я зрозуміла, що ця послуга платна. Підрахувала, скільки тисяч я могла заробити і зрозуміла, що у сфері торгівлі я повний нуль.

Христина Бойчук, журналіст

 

Коли була студенткою, знайшла підробіток в Івано-Франківську. Пам’ятаю, що нас запросили в офіс, де було багато гарно одягнених людей. Запропонували продавати креми та косметику в різних містах. Але їздили ми за свої кошти і обов’язково мали реалізувати продукцію. Якщо мені не вдавалося щось продати, то продукцію у мене купляли подруги. Після таких поїздок я була дуже втомлена. Хоча й я є досить витривалою, але ця робота так виснажувала, що я просто валилася з ніг. Фрази, які говорила людям, продаючи крем, запам’ятала на все життя. Платили дуже мало. Це взагалі би назвала “сектою”, бо ледве пішла з цієї роботи. Після цього я шукала тільки офіційне працевлаштування. Безперечно, певний досвід я отримала. Досвід в продажах та у спілкуванню з людьми. І головне – дивитися, яку роботу ти обираєш. 

Наталія Цимбалюк, HR-менеджер

Інформатор вітає усіх продавців з професійним святом! Бажаємо тільки вдячних клієнтів та хороших продажів.

Читайте до теми: Коломийський Шанхай і сто відголосків 90-х

Нагору