Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Подорож книгарнею: хто купує серію про Гаррі Поттера?

Сьогодні день всіх поттероманів світу, адже саме 31 липня народився “Хлопчик, що вижив” або “Обранець”. Той, хто змусив битися частіше серця мільйонів людей по всьому світу. Той, хто завдав клопоту батькам через пошуки чарівних паличок для свого чада по всіх магазинах планети. 

Інформатор завітав у “Книжкову хату” в Коломиї та пошукав на стелажах історії про улюбленця мільйонів.

Перше друковане видання про Гаррі Поттера вийшло ще у далекому 1997 році і без перебільшень сколихнуло весь світ. Черги у книгарні закінчувались на вулиці, а читачі уявляли себе на місці “Хлопчика, що вижив”. Наступні частини виходили з інтервалом у 1-3 роки.

У Коломиї всі книги в наявності. Деякі навіть у кількох екземплярах. Ми запитали у працівниці книгарні про віковий діапазон поттероманів. І тільки уявіть: історії про “Обранця” читають всі – і батьки дітям, і дорослі просто для себе. Порівну.

Для знавців англійської є книги мовою оригіналу, а для любителів шикарних ілюстрацій – з живими малюнками.

Вартість книг різна: по-перше вона залежить від товщини друкованого видання. По-друге, від початку війни ціна виросла. Але вони того варті. Читаючи ці витвори Джоан Роулінг поринаєш у чарівний світ Гаррі Поттера та мрієш разом з ним знайти філософський камінь, зачинити Таємну кімнату, врятувати в’язня Азкабану, перемогти Тричаклунський турнір, змагатися пліч-о-пліч з Орденом фенікса, дізнатися, хто такий Напівкровний принц та здолати лорда Волдеморта.

Поттеромани, сьогодні ваш час: привітайте “Хлопчика, що вижив” зі святом!

Читайте також: Благодійний літературний вечір у Коломиї.

Христина Бойчук

Нагору