Останній день липня дуже неординарний своїми святами – сьогодні День малинового торту. Схоже, сам Всесвіт натякає, що настав час піти на ринок та закупитись цими ягідками, аби приготувати чергову незвичну смакоту.
Інформатор підготував цікавий рецепт шоколадного малинового торту та ділиться ним з вами.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 120 г;
- Какао 20 г;
- Сіль 3 – 5 г;
- Розпушувач 5 г;
- Цукор 90 г;
- Яйця 2 шт;
- Вершкове масло 100 г;
- Ванільний екстракт 1 ч. л.;
- Вершки (33%) 300 мл;
- Молоко 50 мл;
- Молочний шоколад 80 г;
- Гіркий шоколад 80 г;
- Желатин 7 г;
- Холодна вода 40 мл;
- Малинове желе 90 г;
- Окріп 300 мл;
- Малина 150 г.
Спосіб приготування:
- У глибоку ємність додайте борошно, розпушувач, какао порошок та сіль. Перемішайте.
- У іншій ємності збийте вершкове масло кімнатної температури з цукром. Додайте ванільний екстракт, 2 яйця і продовжуйте працювати міксером.
- Поступово додавайте суміш з першої ємності у другу та змішайте їх.
- Готове тісто викладіть у форму і випікайте бісквіт протягом 30-35 хв при 170ºС.
- З охолодженого бісквіту зріжте верхній шар.
- Малинове желе залийте окропом і перемішайте до однорідної консистенції. Охолоджене перенесіть у холодильник на 5-10 хвилин. Паралельно 7 г желатину залийте холодною водою, перемішайте і залишіть на 5-10 хвилин.
- Мус: у глибоку миску додайте заздалегідь подрібнений молочний шоколад і залийте його молоком кімнатної температури. Розтопіть на водяній бані та додайте желатин. Перемішайте.
- У глибокій ємності збийте до однорідної пишної маси 300 мл вершків. Влийте охолоджений мус.
- Бісквіт покладіть на дошку з фольгою, зверху поставте розсувне кільце, а фольгу підійміть до бортиків. Влийте у форму 1/3 мусу і покладіть у холодильник на 5 хвилин.
- Через 5 хвилин викладіть шар свіжої малини та залийте охолодженим желе. І перенесіть у холодильник на 10 хвилин.
- Через 10 хвилин влийте зверху весь мус, що залишився та віднесіть у холодильник на 2-4 години.
- Декоруйте, як душа бажає.
Смачного!
Читайте також: Панна котта з карамелізованими сливами | рецепт.
Христина Бойчук