Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

А що з ресторанами та громадським транспортом в разі повітряної тривоги?

5-ти місяців війни виявилось достатньо, щоб люди перейшли від паніки до байдужості від виття сирен. Все рідше можна почути спішні кроки сусідів, які прямують в укриття. Необґрунтована безпечність. А тим часом окупанти сиплять ракетами по цивільних об’єктах. А тому з’явились нові вимоги дій в разі повітряної тривоги.

Як діятимуть водії громадського транспорту, організатори масових заходів та громадських закладів,  дізнавався Інформатор.

Зокрема вранці на засіданні оперативного штабу Коломийської районної військової адміністрації вирішили більш детально пояснити дії цивільного населення у випадку, коли повітряна тривога застає нас не удома.

Так, при оголошенні тривоги підприємці мають забезпечити припинення роботи закладів і транспортних засобів та організувати евакуацію працівників та населення до найближчого укриття.

Якщо проводяться масові заходи і лунає сигнал повітряної тривоги, заходи припиняються і проводиться евакуація.

Маршрутні таксі також мають доїжджати до місць укриття і продовжувати рух тільки після закінчення тривоги.

Також голова військової адміністрації Любомир Глушков дав розпорядження перевірити в 10-денний термін та визначити стан укриттів для населення та звернув увагу на вказівники місцезнаходження укриттів.

Окрім того, очільник нагадав про опрацювання питання підготовки укриттів у закладах освіти до 15 серпня. До цього часу в районі мають визначити кількість дітей, які будуть на очному навчанні, розробити одно або двозмінне навчання відповідно до кількості дітей, а також технічних можливостей укриття, узгодити з відповідними структурами укриття, які винаймаються за договорами в разі відсутності укриття та неможливості його облаштувати в закладі освіти.

Наталка Сандецька

 

 

Нагору