Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що відзначаємо у перший день серпня?

Першого серпневого дня маємо ще й понеділок. Це 213-й день року та 159-й день війни Росії проти України. Крім цього, день інкасатора, подруги, чайлдфрі, скаутської хустки, працівників технічної підтримки та інше. А іменини 1 серпня святкує Роман, Степан, Тихон, Дмитро, Григорій та Митрофан.

Детальніше про сьогоднішню дату розповідає Інформатор.

Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Щорічна літня акція “Тиждень підтримки грудного вигодовування” в усьому світі проводиться починаючи з 1-го серпня. Дата проведення такого тижня обрана невипадково, цього дня в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Різні організації, що підтримують традиційне природне грудне вигодовування проводять різні заходи для привернення уваги широкої громадськості до даної проблеми.

День інкасатора. Збором і доставкою готівки, включаючи валюту і низку інших всіляких цінностей в операційні каси банку, займаються співробітники служби інкасації. Це небезпечна робота, яка вимагає від людини максимальної концентрації, уміння володіти ситуацією в критичні моменти і гарної фізичної підготовки. Саме в цей день відзначається професійний святковий день всіма співробітниками цих служб, які так чи інакше пов’язали своє життя з цією серйозною професією.

Всесвітній день скаутської хустки. World Scout Scarf Day відзначається з 2007 року. Ці серпневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

День подруги. Неофіційне, але важливе та веселе свято. Виникло в США та за короткий час розповсюдилося по інших країнах світу. У цю дату вітати прийнято найкращих подруг.

Міжнародний день “чайлдфрі”. З англійської слово “чайлдфрі “перекладається як “вільні від дітей”. Так називають себе люди, які вирішили, що не хочуть мати дітей, але при цьому не відмовляються від сексуального життя.

Міжнародний тиждень клоунів. Відзначається щороку з 1 по 7 серпня, щоб віддати шану зусиллям клоунів усього світу. Вони щиро намагаються розсмішити людей. Відомо, що Білл Бум-бум Бейлі був одним з перших членів Clowns of America, коли вона була заснована в 1967 році. Його було призначено головою Національного тижня клоунів США від цієї організації. У 1970 році президент Ніксон проголосив перший офіційний Національний тиждень клоунів. Пізніше ця подія стала міжнародною.

Всесвітній день боротьби з раком легенів. Саме на рак легенів припадає близько 10% випадків усіх онкологічних захворювань. На жаль ця хвороба проявляє себе вже на III-IV стадії, коли більшість методів неефективні. Тому дуже важливо проходити обстеження, щоб вчасно діагностувати захворювання.

День працівника технічної підтримки. До цього неофіційного свята причетні люди, які допомагають розв’язувати проблеми, які виникли у користувачів технологічних продуктів та послуг.

1 серпня відзначається день пам’яті преподобної Мокрини. Мокрина вказує на осінь.

Прикмети:

Якщо на Мокрину мокро – вся осінь мокра. У народі помітили, якщо на Мокрину сухо, не буде дощів на шість тижнів, мокро – дощ на такий же строк. На мінливу погоду осені вказував сильний вітер і мінлива хмарність у цей день. У цей час розпочинається ранній листопад, замовкають птахи, зникають ґедзі.

Ольга Пукавчук

Нагору