Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті благодійний фонд безкоштовно розмитнював авто і продавав їх військовим

Правоохоронці “на гарячому” впіймали псевдоблагодійників, які приганяли машини з-за кордону за нульовим розмитненням, а продавали військовим вже за гроші.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на поліцію області.

З’ясувалося, що представники однієї з благодійної організації Прикарпаття незаконно реалізовували гуманітарну допомогу під час воєнного стану. Ці особи ввозили в Україну автомобілі для наших захисників, які звільняються від сплати мита, втім забажали отримати гроші за них.

Під час чергових махінацій прикарпатські правоохоронці затримали ділків. Виявлено факти продажу трьох автівок підвищеної прохідності, що призначені для безкоштовної передачі ЗСУ – Hyndai Terracan, Jeep Commander, Nissan Pathfinder. На вартість авто впливала, як його модель, так і рік чи технічний стан. Відтак, чоловіки продали три машини за 20 000 доларів. Крім цього, правопорушники привозили та продавали громадянам техніку.

Для звітності “благодійники” оформляли фальшиві акти прийому-передачі безплатної гуманітарної допомоги, які вилучили правоохоронці. Також було знайдено та конфісковано 11 автомобілів, іноземні реєстраційні документи на ці машини та інше. У псевдоблагодійників вилучили гроші, мобільні телефони, чорнові записи та 9 автомобілів, які зловмисники планували продати за аналогічною схемою.

За викритим фактом слідчі ГУНП в Івано-Франківській області розпочали кримінальне провадження.

Чоловікам загрожує позбавлення волі строком до 7-ми років. Триває слідство.

Ольга Пукавчук

Нагору