Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Трьох коломиян нагородили посмертно. Відзнаки отримали їхні діти, матері й дружини

Коломияни Мирон Забарило, Володимир Островський та Микола Мальцев відзначені посмертно орденами “За мужність” ІІІ ступеня. Їхні нагороди передали в руки родичам у Меморіальному сквері Івано-Франківська.

Повідомляє Інформатор за даними голови Івано-Франківської військової адміністрації.

За особисту мужність та самовіддані дії виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента номер 256 від 17.06.2022 року нагородили майора Забарила Мирона Степановича. Посмертно.

До теми: Коломийські едельвейси отримали нагороди від Президента України

Коломиянин, майор батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького НГУ. У 2014 році з Майдану пішов добровольцем захищати кордони нашої держави на сході. З перших днів війни був у ЗСУ.

Загинув у бою з російськими окупантами на Київщині. Нагороду отримала дружина Наталія.

Також нагородили старшого солдата батальйону оперативного призначення ім. Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького НГУ Островського Володимира Васильовича. Посмертно. Коломиянин, учасник бойових дій, брав участь в АТО. Загинув на Київщині. Нагороду отримала його мати.

Указом Президента номер 168 від 25.03.2022 орденом за мужність третього ступеня нагородили старшого солдата Миколу Володимировича Мальцева. Посмертно. Загинув воїн 9 березня, боронячи Україну від агресора. Нагороду отримала донька Христина.

Ще один прикарпатець отримав відзнаку від Президента: за мужність нагородили Михайловського Андрія Павловича. Посмертно. Задністрянець загинув у березні на Миколаївщині. Нагороду отримала мати.

Нагору